Aan het licht brengen

Lezing ‘Aan het licht brengen – In dialoog met de werkelijkheid’
door Arnold Roozendaal en Marianne van Waterschoot.

Elke tijd brengt zijn eigen dilemma’s voort. Recht en onrecht bestaan naast elkaar.

Het verleden is geen afgerond geschiedenisboek, maar een levende realiteit. Een werkelijkheid, die allerlei signalen afgeeft. Maar hoe bewegen wij ons anno nu naar de toekomst toe? Welke waarden zijn dermate belangrijk, dat wij juist die kiezen als concrete handvatten? Dat zij dienen als richtingwijzers? Gaat het enkel om onze eigen veiligheid of durven wij onze stem te verheffen wanneer ook anderen slachtoffer worden van onrecht? Op welke wijze is Titus Brandsma, heel concreet en nog zo dichtbij, voor ons een bron van inspiratie. 

Arnold Roozendaal en Marianne van Waterschoot nemen u mee op een verkenningstocht.

Arnold Roozendaal (1954) is zelfstandig organisatieadviseur, gespecialiseerd in leiderschaps- en organisatieontwikkeling in het kader van duurzaamheid en verandermanagement. Hij is mede-initiatiefnemer en bestuurslid van Stichting De Goudse School.

Marianne van Waterschoot (1959) is communicatiecoördinator in Zevenaar (Gld), actief betrokken bij Hospice Bethlehem in Nijmegen en bij diverse  interreligieuze, interculturele projecten.

Beiden zijn lid van de stuurgroep van de Gemeenschap van Geassocieerden, een geleding van leken verbonden aan de kloosterorde der Karmelieten

De lezing sluit aan bij de wisselexpositie ‘Aartsbisschop tegenover aartsvijand’ die nog t/m 11 november is te zien in het Titus Brandsma Museum. U bent van harte welkom!

De lezing vindt plaats op vrijdagavond 9 november a.s.  om 20.00 uur in de Maria van Sevenwoudenzaal naast de St. Franciscusbasiliek aan de Grote Dijlakker te Bolsward.

De toegang is vrij.

 Indien u de lezing op 9 november a.s. wilt bijwonen, wilt u dan zo vriendelijk zijn uw komst door te geven via een e-mailbericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens openingstijden van het museum te bellen naar tel. nr. 0515 581799? Bij voorbaat dank!