Lezing Basilica-avond

Basilica-avond op vrijdag 27 juli 2018.

Geachte genodigde,

Op 27 juli aanstaande herdenken we de sterfdag van pater Titus Brandsma, die op 26 juli 1942 in het kamp Dachau om het leven werd gebracht. De besturen van de Stichting Titus Brandsma Museum Bolsward en de Zalige Titus Brandsmaparochie willen hieraan op gepaste wijze aandacht besteden en hebben daarom het genoegen u uit te nodigen voor een speciale zogeheten 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.00 uur: Eucharistieviering in de Sint Franciscusbasiliek, Grote Dijlakker 7 te Bolsward. 
    Mgr. dr. C.F.M. van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden, zal hoofdcelebrant zijn terwijl de aanwezige priesters concelebreren. Het koor ‘Cantus Deo’, onder leiding van Erwin de Ruijter, geeft mee vorm aan de liturgie.
  • Circa 20.00 uur: koffie en thee.
  • 20:30 uur: lezing in de Maria van Sevenwoudenzaal, gelegen naast de basiliek.

Pater Fernando Millán Romeral, O.Carm., prior generaal van de Karmelieten, verzorgt een lezing over het thema ‘Zalige Titus Brandsma, een open mens’.

Dit onderwerp sluit bewust aan bij het thema van Culturele Hoofdstad LF2018, Iepen Mienskip. Juist mensen als pater Titus hebben zich ingezet en hun leven gegeven voor een samenleving waarin iedereen menselijk behandeld wordt en er levensruimte is voor alle mensen.

Pater Fernando (1962, Madrid) heeft filosofie en theologie gestudeerd, is in 1989 tot priester gewijd; was hoogleraar Sacramententheologie en docent aan diverse universiteiten. Hij was lid van het Institutum Carmelitanum in Rome, de judeo-cristianos Centro de Estudios in Madrid en de Algemene Commissie voor Cultuur van de Karmelieten Orde. Hij werd in 2007 gekozen tot Prior General van de Orde van Karmelieten in Rome.

  • 21.15 uur: presentatie boek ‘Slechts oog voor God, Kloosters in Friesland, brandpunten van innige en verborgen omgang met God – Titus Brandsma’.
  • Circa 21.15 tot 22.00 uur: gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.

Deze dag is het naast de basiliek gelegen Titus Brandsma Museum open tot 22:00, zodat u alle gelegenheid heeft om het museum te bezoeken.

We hopen u op 27 juli te mogen verwelkomen. In verband met de organisatie vragen wij u vriendelijk om uw komst aan te kondigen via een mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u hierbij uw naam, adres, postcode en woonplaats en het aantal personen vermelden?

Met vriendelijke groet,
namens de Stichting Titus Brandsma Museum en de Zalige Titus Brandsmaparochie,                                                                                                drs. A. Bultsma, pastoor