Routemonument

Route Monument Titus Brandsma en geboorteboerderij (Oegeklooster)


Vanuit richtingen Leeuwarden en Alkmaar
 
U stapt uit bij de halte Ugolaan. U loopt in de richting van de nabijgelegen rotonde, steekt deze over en loopt langs de Rondweg. Na het oversteken van een water (De Opfeart) bereikt u na 50 meter aan de linkerkant een breed fiets-/voetpad, dat tussen de weilanden slingert. U volgt het pad ± 300 meter, waarna u aan de rechterkant een boerderij ziet met een gedenksteen ervoor.

Vanuit richtingen Leeuwarden
U stapt uit bij de halte Eekwerdlaan. U loopt in noord-oostelijke richting door tot aan een rotonde. U slaat rechtsaf (Rondweg). Na het oversteken van een water (De Opfeart) bereikt u na 50 meter aan de linkerkant een breed fiets-/voetpad, dat tussen de weilanden slingert. U volgt het pad ± 300 meter, waarna u aan de rechterkant een boerderij ziet met een gedenksteen ervoor.

Vanuit Sneek
U stapt uit bij bushalte Busstation. U loopt in de richting van het centrum, en slaat na de (vaste) brug rechtsaf (Hoog Bolwerk). U vervolgt de weg tot aan een driesprong (Plantsoen) en slaat rechtsaf. U loopt de Eekwerdlaan helemaal af noord-oostelijke richting door tot aan een rotonde. U slaat rechtsaf (Rondweg). Na het oversteken van een water (De Opfeart) bereikt u na 50 meter aan de linkerkant een breed fiets-/voetpad, dat tussen de weilanden slingert. U volgt het pad ± 300 meter, waarna u aan de rechterkant een boerderij ziet met een gedenksteen ervoor.

 Per auto / autobus Vanuit richting Leeuwarden
U rijdt op de N359 (Leeuwarden – Workum). U neemt (linksaf) de afslag Bolsward / Industrieterrein De Klokslag. U vervolgt de weg ongeveer twee kilometer en steekt een rotonde recht over (Rondweg). Na ongeveer 150 meter takt aan de linkerkant een breed fiets-/voetpad af, dat tussen de weilanden slingert. Dit pad is niet geschikt voor een autobus, wel voor een auto. U volgt het pad ± 300 meter, waarna u aan de rechterkant een boerderij ziet met een gedenksteen ervoor.

Vanuit richting Amsterdam via Afsluitdijk / vanuit richting Sneek / Emmeloord / Heerenveen
U rijdt op de A7 / E22. U neemt de afslag Bolsward (nr. 17). Aan het eind van de afrit rechtsaf, onder het viaduct tot aan de verkeerslichten. U slaat rechtsaf, maar meteen na 30 meter linksaf (Twibaks-dijk, Hichtumerweg). U vervolgt de weg ongeveer een kilometer en slaat rechtsaf (Koopman Heeresweg). Na 500 meter steekt u een rotonde recht over (Rondweg). Na ongeveer 150 meter takt aan de linkerkant een breed fiets-/voetpad af, dat tussen de weilanden slingert. Dit pad is niet geschikt voor een autobus, wel voor een auto. U volgt het pad ± 300 meter, waarna u aan de rechterkant een boerderij ziet met een gedenksteen ervoor.

Panorama op Bolsward en geboorteboerderij van Titus Brandsma