.

 

Lezing Titus Brandsma Museum over Diele Jacobus Weidgraaf door Theo Weidgraaf.
Deze lezing zal plaatsvinden in ‘Het Convent’, Groot Kerkhof 1/A, 8701HG Bolsward,
op Woensdag 1 november 2017. De zaal is open om 20.00 uur. De toegang is gratis.

De lezing vind plaats in het kader van de wisseltentoonstelling ‘In het Spoor van Titus’. Een expositie in de bovenzaal van het Titus Brandsma Museum met als centraal expositieonderdeel een gereconstrueerde treinwagoncompartiment waarin Titus Brandsma in 1942 werd gedeporteerd vanuit Kleef naar concentratiekamp Dachau. Het treinspoor neemt in het leven van Titus Brandsma een cruciale plaats in. Het loopt als een rode draad door zijn leven- en lijdensweg. Het rijgt zijn meest belangrijke levensgebeurtenissen als knooppunten aan elkaar. 

Diele Jacobus Weidgraaf was een Drent die het leven van Titus Brandsma heeft gekruist. Titus en hij hebben in 1942 samen de laatste weg afgelegd. 
Het leven van Diele Jacobus Weidgraaf wordt beschouwd vanuit zijn afkomst, levensbeschouwelijkheid, politieke keuze, sociale gedrevenheid en zijn keuze voor het verzet. Theo Weidgraaf schets tijdens de lezing een boeiend beeld van zijn grootvader en zijn gezin. 
Theo Weidgraaf is afkomstig uit Heerenveen en is werkzaam als senior-adviseur onderwijs bij de Dienst Sociaal domein van de Gemeente Leeuwarden.

Wilt u deze lezing bijwonen? Geef dan uw komst door met een emailbericht aan info@titusbrandsmamuseum.nl
of via het museum, tel. 0515 581799 (di t//m za 13-17 uur).